Ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης εργάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1998. Τα τελευταία δέκα έτη είναι Γραμματέας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του.
Είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (1990) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master): ο πρώτος στα Χρηματοοικονομικά και στην Τραπεζική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Middlesex της Μεγάλης Βρετανίας (1998), και ο δεύτερος στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας (2006). Επίσης κατέχει τον ακαδημαϊκό τίτλο Postgraduate Certificate στο θεματικό αντικείμενο «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Cluj – Napoca της Ρουμανίας (2013).
Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης και Διοικητικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διαμεσολάβησης, Υπεύθυνος Παραγωγής του Προγράμματος e-Learning του ΚΕΚ ΕΚΠΑ, και Υπεύθυνος Προγραμμάτων Ενδοεταιρικής Κατάρτισης του e-Learning ΕΚΠΑ, στην Χρηματοοικονομική & Τραπεζική, στους Οργανισμούς: «Αγροτική Τράπεζα», «Σχολή Αξιωματικών Έρευνας Πληροφορικής ΓΕΣ», «01 Πληροφορική» και στην «Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου».
Έχει διατελέσει μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ και Σύμβουλος Επιστημονικός – Επιστημονικός Συνεργάτης φορέων που συνδέονται με την ανάπτυξη και προώθηση της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά).
Από το 2015 έως το 2019, διετέλεσε Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΩΔ. ΕΡΕΥΝΑΣ 12728) και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Στο πλαίσιο του εν λόγω εκπαιδευτικού έργου και παράλληλα, δίδαξε αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, θεωρίες μάθησης, τεχνικές εκπαίδευσης και σχεδιασμό μικροδιδασκαλίας. Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 33 πόλεις-περιοχές της Ελλάδας και το παρακολούθησαν πάνω από 2000 εκπαιδευόμενοι, το 95% των οποίων πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Ήταν Διδάσκων του μαθήματος "Αντιμετώπιση Καταστροφών σε Τουριστικές Υποδομές και Ξενοδοχειακές Μονάδες" στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για δύο ακαδημαϊκά έτη (2015-2016 και 2016-2017), υπό το συντονισμό του Καθηγητή κ. Ευθύμιου Λέκκα.
Έχει διδάξει το μάθημα της Οικονομικά της Ανάπτυξης: Επιχειρηματικότητα» σε τρία τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Ψυχολογίας, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), και στην ΑΣΠΑΙΤΕ (2003-2008). Την περίοδο 2004-2006 ήταν άμισθος Λέκτορας (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, διδάσκοντας τα μαθήματα «Εκπαιδευτικές Τεχνικές στη Διδακτική των Οικονομικών» και «Ειδικά Θέματα Διδακτικής των Οικονομικών».
Συμμετείχε στις ομάδες έργου του ΕΚΠΑ που υλοποίησαν προγράμματα του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, της ΓΓΕΤ, της Κοινωνίας της Πληροφορίας και, πέραν της επιχειρηματικότητας, κάλυπταν περιοχές όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το e-Learning, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών ΤΕΕ, η ψηφιακή σύγκλιση, η δημιουργία εταιρειών τεχνοβλαστών κ.ά.
Έχει λάβει Πιστοποιητικό Ετήσιας Επιμόρφωσης στην «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Αποδοτικότερης Διοίκησης και Εκπαίδευσης Ανθρώπινου Δυναμικού για το Δημόσιο Τομέα», στο πλαίσιο ετήσιου προγράμματος συμπληρωματικής εκπαίδευσης με παροχή πιστοποίησης από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης (2012- ΚΩΔ. Πιστοποίησης 169). Επίσης έχει ολοκληρώσει το ετήσιο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Επιχειρηματικότητα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2002).
Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής επιχειρηματικότητας από το διεθνή οργανισμό NFTE (Network for Teaching Entrepreneurship), και το Austrian Center for Training Firms (ACT). Είναι επίσης πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων στα θεματικά αντικείμενα των Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)(Α.Μ ΕΒ21721).
Ως Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης έχει πάνω από 5.000 ώρες εκπαίδευσης σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καινοτομίας –Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων, Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ενδεικτικά εταιρίες και οργανισμοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί και έχει διδάξει το προσωπικό τους είναι οι εξής:
• ΑΦΟΙ ΚΥΠΡΙΩΤΗ
• Call Center 11880
• CEVAS LOGISTICS
• ΙΝΤΕΑΛ
• ΡΑΔΙΟΤΑΞΙΑΣΤΕΡΑΣ
• 3άλφα – Όσπρια – ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
• SOMFY»,
• OPEL- BEST CARS
• MEGA MOTORS
• ΦΡΑΓΚΟΣ
• ΡΩΞ
• ΑΝΤΕΝΝΑ MEDIA LAB
• ΕΥΔΑΠ – Κέντρο Εκπαίδευσης
• Σιβιτανίδειος Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων
Είναι συγγραφές του Επαγγελματικού Προτύπου «Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης» στην Κύπρο για λογαριασμό της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ). Όλες οι πιστοποιήσεις εκπαιδευτών ενηλίκων γίνονται στην Κύπρο με βάση το συγκεκριμένο Πρότυπο.
Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στους τομείς της διαχείρισης κρίσεων, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης ενηλίκων, της διδακτικής των οικονομικών, της διασφάλισης ποιότητας στην εκπαίδευση και της ηλεκτρονικής μάθηση (E-Learning).
Έχει αρθρογραφήσει και συνεχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (ΤΑ ΝΕΑ, Ημερησία, Έθνος, in.gr κ.α)