Από τον Ιούλιο 2016 κατέχω τη θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Σεισμολογία – Σεισμική Ανισοτροπία» στον Τομέα Γεωφυσικής – Γεωθερμίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2010 εκλέχθηκε και τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκα Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο «Σεισμολογία» στο ίδιο Τμήμα.
Το 2003 ολοκλήρωσα τη Διδακτορική Διατριβή μου με θέμα «Μελέτη Ιδιοτήτων Σεισμικών Πηγών Ανατολικού Κορινθιακού Κόλπου». Από το 2004 έως το 2007 ήμουν Μεταδιδάκτορας Ερευνητής στο Έργο «Πυθαγόρας».
Τα κύρια επιστημονικά μου ενδιαφέροντα είναι η σεισμική ανισοτροπία, η μελέτη της σεισμικής πηγής, η σεισμοτεκτονική, ο εδαφικός θόρυβος και η τεχνική σεισμολογία, με έμφαση στη σεισμική επικινδυνότητα.
Είμαι συν-διδάσκων στα Μαθήματα και Εργαστήρια «Φυσική» (Α’ Έτος, Υ1202) «Σεισμολογία» (Β’ Έτος, Υ3203), «Σεισμολογία Ελλάδος - Τεκτονική Λιθοσφαιρικών Πλακών» (Γ’ Έτος, Ε5201),«Πρόγνωση Σεισμών» (Δ’ Έτος, Ε7203), Εφαρμοσμένη και Τεχνική Σεισμολογία» (Γ’ Έτος, Υ6201) και «Διερεύνηση του Εσωτερικού της Γης» (Β’ Έτος, Ε4203) του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι το Υπεύθυνο Μέλος Δ.Ε.Π. για το Μάθημα και το Εργαστήριο «Πρόγνωση Σεισμών» και το Εργαστήριο του Μαθήματος «Διερεύνηση του Εσωτερικού της Γης».
Είμαι συν-διδάσκων στα «Μαθήματα Σεισμολογία – Τεχνική Σεισμολογία» (A’ Έτος, ΕΓΓ-Υ06) και «Σύγχρονα Θέματα Σεισμολογικής Έρευνας» (Β’ Έτος, ΕΓΓ-Ε05) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμες Γης και Περιβάλλον» του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδίκευση: Εφαρμοσμένη Γεωλογία - Γεωφυσική. Είμαι το Υπεύθυνο Μέλος Δ.Ε.Π. για το Μάθημα «Σύγχρονα Θέματα Σεισμολογικής Έρευνας».
Από το 2015 ανήκω στο Διδακτικό – Επιστημονικό Προσωπικό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».
Έχω διατελέσει Επιβλέπων 15 και μέλος της Τριμελούς Συμβουλευτικής και Εξεταστικής Επιτροπής 55 Μεταπτυχιακών Διατριβών Ειδίκευσης στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών: i. του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ (Ειδίκευση Γεωφυσική και Σεισμολογία), ii. «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία», Ειδίκευση «Εφαρμοσμένη Γεωφυσική και Σεισμολογία», Κατεύθυνση «Εφαρμοσμένη και Τεχνική Σεισμολογία» του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και iii. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων» του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ .
Διατελώ Επιβλέπων δύο Διδακτορικών Διατριβών και μέλος της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής πέντε Διδακτορικών Διατριβών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και μίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Επιπλέον, έχω διατελέσει μέλος της Επταμελούς Εξεταστικής Επιτροπής επτά περατωθείσων διδακτορικών διατριβών, έξι στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και μίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
Είμαι Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και Διδάσκων του Διεθνούς Σχολείου Μεταπτυχιακών Φοιτητών “CRL School - Corinth Rift Observatory” που διεξάγεται σε ετήσια βάση (Σεπτέμβριος) στην Πάτρα και τη Ναύπακτο. Διατελώ κριτής σε σημαντικό αριθμό διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
Είμαι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος της διμερούς συμφωνίας ERASMUS+ μεταξύ του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και του Faculty of Geosciences, the environment and the planets του Πανεπιστημίου Paris Diderot, Παρίσι, Γαλλία.
Έχω λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό Ερευνητικών Προγραμμάτων και κατά την τρέχουσα περίοδο είμαι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου «Μελέτη της επίδρασης ρευστών στη σεισμικότητα του Δυτικού Κορινθιακού Κόλπου» στο πλαίσιο της Πράξης: «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β’».
Τον Ιανουάριο 2017 έλαβα βραβείο για την εργασία «Karst collapse susceptibility mapping considering peak ground acceleration in a rapidly growing urban area» στην οποία ήμουν συν-συγγραφέας, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε (5) περισσότερο αναφερομένων εργασιών του διεθνούς περιοδικού «Engineering Geology» για την περίοδο Ιανουάριος 2014 – Ιούνιος 2016. Το βραβείο δόθηκε σε αναγνώριση για τη συνεισφορά της εν λόγω εργασίας στην ποιότητα του επιστημονικού περιοδικού «Engineering Geology».
Έχω δημοσιεύσει 137 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και σε συνέδρια, ενώ οι αναφορές στο επιστημονικό του έργο ανέρχονται σε 405, σύμφωνα με το Scopus (h-index 11) και σε 1036, σύμφωνα με το Google Scholar (h-index 15).